Jei mėgstate šeimininkauti, greičiausiai turėsite tai, kas
gali praversti odą atjaunėti.
Dalinuosi atradimu, o gal greičiau - gudrybe, kurią man
patikėjo viena protinga ir žavi ponia. Ji atskleidė, kaip ir kuo gerina savo odos būklę.
Mūsų odos pagrindas - kolagenas. Būtent jis atsakingas už
odos stangrumą ir elastingumą. Tačiau metams bėgant, jo pagaminama vis mažiau,
be to, veikia kiti faktoriai, kurie jį naikina.
Dėl kolageno stokos oda suglemba, nuvysta, pasidengia
raukšlelėmis. Kosmetikos parduotuvėse galima įsigyti kaukių su kolagenu,
kurios, gamintojų sumanymu, turėtų suteikti odai šio trūkstamo baltymo.
Kolageno kaukės išties suminkština odą ir padidina jos elastingumą, tačiau
galima odą lyginti ir tuo, ko rasite virtuvėje, - želatina.
Tai iš esmės tas pats kolagenas, tik gautas perdirbant
jungiamuosius gyvulinės kilmės audinius (kremzles, sausgysles, kaulus, odą).
Palyginti su kolagenu, želatinos molekulės yra mažesnės, taigi jos geriau
įsigeria į odą. O 100 g želatinos parduotuvėje kainuoja iki 5 Lt (žinoma,
galite rasti ir dar pigiau).
Daugiau nei 85 proc. želatinos sudaro baltymai, rašo aif.ru.
Taigi jeigu ją užtepsite ant veido kaip kaukę, tai ji drėkins ir minkštins odą,
išlygins raukšleles. Be to, želatinoje yra daug organinių rūgščių (iki 11
proc.), taigi kaukė dar veikia kaip šveitiklis ir balinamoji (skaistinamoji)
priemonė: pašalinamos senos odos ląstelės, atsišerpetojimai, išblukinamos
pigmentinės dėmės.
Be to, želatino kaukė turi plastikos savybių - stingdama ant
veido, ji patempia odą, sutraukia poras, formuoja taisyklingą veido kontūrą.
Kaip paruošti kaukę?
Būdas tikrai nesudėtingas. 1. Pradėti reiks nuo želatininio
pagrindo paruošimo. Vienai veido kaukei užtenka 1 šaukštelio želatinos.
Želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje (1 dalis želatinos ir 6-9 dalys
vandens) - palaikykite apie valandą. Paskui pakaitinkite ant silpnos ugnies
(galima ir įleidžiant indą su želatina į vandens vonelę) nuolat pamaišydamos -
kad neprisviltų (tai užims apie 1-2 minutes). 2. Į paruoštą želatinos pagrindą
galima dėti kitų naudingų komponentų (iki 2 šaukštų), parenkant juos pagal odos
tipą.
RIEBIAI odai galite išspausti vaisių ar uogų sulčių -
citrinos, apelsinų, greipfruto, raudonųjų ar juodųjų serbentų, vyšnios,
spanguolių, bruknių, dėti pomidoro minkštimą, braškes, pilti kefyrą, kiaušinio
baltymą, dėti mielių.
NORMALIAI ir MIŠRIAI odai tiks kriaušės minkštimas, slyvos,
obuoliai, kiviai, abrikosai, pienas, neriebi grietinė, avietės.
SAUSAI ir VYSTANČIAI odai, linkusiai į sudirgimus, padės į
želatiną įmaišytos vynuogių sultys, avokado, persimono, banano, moliūgo,
meliono, agurko minkštimas; grietinėlė, žalioji arbata, ramunėlių nuoviras,
alijošiaus sultys, kiaušinio trynys.
Kai pagal savo odos tipą įdėsite reikalingus ingredientus,
masę gerai išmaišykite. Kaukė turi būti želės konsistencijos. Tepkite ją ant
veido plokščiu šepetėliu. Kaip pajusite, kad kaukė ima sausėti, suvilgykite
vandeiu arba užtepkite dar vieną sluoksnį. Po 15 minučių kaukės nebešlapinkite
- tegu paskutines 5-7 minutes ji sutraukia veido odą. Tuomet geriau gulėti
ramiai, nedaryte jokių mimikos raukšlių.
Kaukę nuvalykite šiltu arba drungnu vandeniu su vatos
diskeliu. Paskui veidą nusausinkite rankšluosčiu ir užtepkite įprastiniu kremu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą