2010 m. gruodžio 23 d., ketvirtadienis

Jaukių ir šiltų JUMS švenčių!!!

Mielieji mano:)
esu labai dėkingas, kad randate laiko ir  man.  Sveikindamas su gražiausiomis metų šventėmis dovanoju Jums ir puikų imbierinių sausainių receptą !!!

Mums reikės:
3 stiklinės miltų, 1 1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, 3/4 arbatinio šaukštelio sodos, 1/4 arbatinio šaukštelio druskos, 1 šaukštas smulkintos imbiero šaknies, 1 3/4 arbatinio šaukštelio cinamono, 6 arbatiniai šaukšteliai nesūdyto sviesto, 3/4 stiklinės rudo cukraus, 1 didelis kiaušinis, 1/2 stiklinės glajaus (stiklinė medaus arba ¾ stiklinės rudo cukraus arba stiklinė klevų sirupo), 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus.

O dabar viskas eilės tvarka:
1.Mažame dubenėlyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską, imbierą, cinamoną.
2.Dideliame dubenyje gerai ištrinkite sviestą, rudą cukrų, kiaušinį.
3.Pridėkite glajų ir maišykite iki vientisos masės.
4.Galop sumaišykite mases į vieną, galite pridėti dar šiek tiek miltų, kad tešla būtų kietesnė.
5.Įdėkite tešlos masę į šaldytuvą sušaldyti 2-8 valandoms.
6.Išimkite iš šaldytuvo tešlą ir šiek tiek palaikykite kambario temperatūroje. Įkaitinkite orkaitę iki 375°C.
7.Ištepkite skardą sviestu arba kepimui naudokite sviestinį popierių.
8.Iškočiokite tešlą taip, kad jos storis būtų apie 1cm. Formuokite sausainius (formą galima padaryti su nedideliu kavos puodeliu).
9.Skardoje išdėliokite sausainius palikdami 3 cm atstumą tarp jų.
10.Kepkite 7-10 minučių.
11.Išimkite sausainius iš orkaitės ir šiek tiek palaikykite ataušti.
12.Papuošimui galite užbarstyti miltinio cukraus. Ir skanaus!
P.S. linkiu Jums sveikų, sėkmingų, kupinų puikių idėjų ir iššūkių 2011-ųjų metų!
IR dar:

Komentarų nėra: