2012 m. rugpjūčio 30 d., ketvirtadienis

Jei pasikvietėm vegetarą...


Na, būkim atviri  - vasarą nelabai jau norisi mėsos, o ir šiaip sveiko maisto ir lengvos mitybos idėjai dabar  pasiduodam daugelis. Ir gerai, juk būsim sveikesni:) Bet visai nebūtina griūti iš koto norint sveikai ir įdomiai maitintis. Ir patikėkit, ne taip sudėtinga pamaitinti mėsėdžių kompanijjon užklydusį vegetarą. Štai kelios idėjos, kurios galėtų praversti jei toks individas pas Jus pasirodė :

Avižirnių ir artišokų paštetas – šis patiekalas yra puikus šaltas užkandis, kurį rekomenduojama pateikti kartu su skrudinta duona. Beje, didžioji dalis šaltųjų užkandžių ir taip yra vegetariški, tad ilgai mąstyti apie juos nereikėtų.
Sūrio fondiu – į karštą sūrį mirkomi daržovių gabaliukai ne tik yra puikus sprendimas vakarėliui, bet ir sutraukia visus svečius į vieną tašką.
„Saag Paneer“ – tai yra indiškas špinatų patiekalas, be galo populiarus šioje šalyje, kurioje yra daugiausiai vegetarų pasaulyje.
Daržovių mėsainis – šis mėsainis tikrai neprimins liūdnai atrodančių šaldytų daržovių kotletų, nes jame susipina puikūs pupelių bei raudonųjų pipirų skoniai.
Pica su pesto padažu, pomidorais bei fetos sūriu – nors galima surasti tikrai ne vieną vegetariškos picos receptą, ši nustebins tikrai ne vieną ilgametį vegetarą.
Tofu kepsneliai su salsos padažu – šis tofu patiekalas yra pagardintas aštriu ir sūroku pipiriniu salsos padažu, kuris tinka tiek kepsniams, tiek tofu receptams.
Keptų baklažanų, „halloumi“ sūrio ir pesto „burgeriai“ – graikiškas kepamas sūris, kuris išsiskiria savo sodriu skoniu, ne tik puikiai papildo baklažanus, bet ir dera su pesto padažu.
Sūrio enchilada su raudonuoju Čilės padažu – nors užsienyje šis patiekalas itin populiarus gaminamas su mėsa, siūloma išbandyti ir jo receptą, kuriame vištieną ar kitokią mėsą pakeičia sūris.
Makaronai su sūriu – mintis, kad vegetariški patiekalai yra itin sveiki – mitas, nes vegetarai dievina nesveiką maistą, o ypač – riebų sūrio ir makaronų patiekalą.
Bulvių ir kukurūzų fritata – tai itin paprastas ir skanus patiekalas, tinkamas tiek pusryčiams, tiek priešpiečiams. Puikus pasirinkimas, jei norite nustebinti ne tik draugus vegetarus, bet ir šeimos narius.

Komentarų nėra: