2010 m. liepos 13 d., antradienis

Kaimukas Prancūzijoje


Šiandien Jus kviečiu į mažiuką kaimuką (mano kaimuką:) - ką gali žinoti kaip bus, o norų yra) Ponsan Soubiran Pietų Prancūzijoje, netoli Ispanijos sienos.
Taigi, Ponsan Soubiran yra Gers (lietuviškai - Žero) departamente Midi Pyrenees regione Prancūzijoje. Artimiausias oro uostas yra Lourdes Airport (42 km), taip pat verta vykti per kiek didesnį Pau Airport (73 km), na, o Toulouse Airport (77 km) žinoma siūlo daugiau skrydžių ir ypač tarptautinių, nors iš Lietuvos,aišku, niekas neskraido. Net į Carcassonne oro uostą (jo atstumas nuo kaimuko - 148 km). Bet užtat į čia iš UK skraido labai "lietuviškas" Ryanairas:) O iš Kauno važiuojant automobiliu sugaišti apie 30 valandų ir dalis kelio Prancūzijoje mokama. Na, bet ar tai bėda?:)
Klimatą čia formuoja labai netoliese esantys Pirėnų kalnai, jaučiama ir Atlanto įtaka. Internete susiradau, kad krituliai per metus siekia 900 mm pietvakariuose ir 700 mm šiaurės rytuose. Pagrindinė ekonomikos šaka – suprantama - žemės ūkis.


Kodėl Ponsan Soubiran? Viskas prasidėjo nuo mažos ir nelabai išvaizdžios nuotraukos internete.. Turistus čia traukia kalnai ir nuostabūs peizažai, gražūs maži miesteliai. Aplink "mano" kaimelį, pasirodo, yra šiokių tokių didesnių atrakcijų turistams, na, kad ir Auch (Ošo) katedra (už 34 km), žinoma pasaulinė šventovė Notre Dame de Lourdes (Lurdo katedra) (52 km), Larressingle (67 km), arba bažnyčia La Romieu (70 km.) Visa tai aplanko tradiciškai vasarą tuntais keliaujantys europiečiai:)

Daugiau įspūdžių ir nuotraukų - kažkada vėliau, na o dabar žemiau rasite nuorodą į puikų poilsio namelį (nes "maniškis" tik laukia rekonstrukcijos, jame gyventi negalima, o ir laukai dar tušti:)

http://www.frenchconnections.co.uk/en/accommodation/property/lgr-FR-32500-01?u_id=lgr-u-FR-32500-01

----------------------------------
Dar kelios naujesnės nuotraukos iš paskutinio apsilankymo:

Vaizdelis į kalnus
Griuvena kitu rakursu:)

Komentarų nėra: